En sommerlig glede er å diske opp en god boknafisk middag. Boknafisken er som vi vet ingen tilfeldighet. For å få den perfekte boknafisken skal det ikke være for kaldt, ikke for varmt, ikke for vått og ikke for tørt når torsken henges. Det er et smalt tidsvindu i april måned for å produsere den perfekte boknafisken; så det skal kannes!
En 3-4 kilos sløyd og beinfri torsk må henges i 2-3 graders temperatur, helst i tørrvær og et sted med god lufting, i 12 – 14 dager i april måned. Blir det rått vær og skodda må fisken henge lengre. Blir fisken hengende i direkte solskinn blir den fort tørr utvendig men rå inni.
Det er lurt å skinne boknafisken før koking. Legg fiskebitene ned i kokende vann med 2 ss salt i. La fisken trekke i ca 20 minutter på svak varme.
Boknafisken serveres med stekt bacon, ertestuing og kokte poteter.
Tips: Lag gjerne en stor porsjon ertestuing som fryses ned i beger. Den er akkurat like god når du varmer den opp.
4 dl tørkede grønne erter
1 ss smør
1 ts salt
1 ts sukker
1 ts eddik, 7 %
Nordkapp Senterparti på Facebook.
Sjekk ut når det kommer flere oppskrifter her.
Send inn ditt bidrag til lokal mat via dette skjemaet.
Du må logge inn for å legge inn kommentar.
Vipps: Velg handlekurvsymbolet, søk opp Senterpartiet (#12711), meld deg inn og og betal kontingenten din med en gang.
Som medlem er du med på å bestemme politikken vår. Sammen står vi sterkere. Medlemskontingenten i Senterpartiet for 2019 er kr. 440 (både for nye og eksisterende medlemmer). Der det er flere medlemmer i husstanden, kan medlem nr. 2, 3 osv betale kr. 160.
Nå er Nordkapp Senterungdom endelig startet opp! Vi ønsker flere medlemmer med meninger og et stort engasjement! Vi ønske å bygge på samhold og bolyst i Nordkapp.