Nordkapp senterparti

Boknafisk

En sommerlig glede er å diske opp en god boknafisk middag. Boknafisken er som vi vet ingen tilfeldighet. For å få den perfekte boknafisken skal det ikke være for kaldt, ikke for varmt, ikke for vått og ikke for tørt når torsken henges. Det er et smalt tidsvindu i april måned for å produsere den perfekte boknafisken; så det skal kannes!

En 3-4 kilos sløyd og beinfri torsk må henges i 2-3 graders temperatur, helst i tørrvær og et sted med god lufting, i 12 – 14 dager i april måned. Blir det rått vær og skodda må fisken henge lengre. Blir fisken hengende i direkte solskinn blir den fort tørr utvendig men rå inni.  

Det er lurt å skinne boknafisken før koking. Legg fiskebitene ned i kokende vann med 2 ss salt i. La fisken trekke i ca 20 minutter på svak varme.

Boknafisken serveres med stekt bacon, ertestuing og kokte poteter.

Hjemmelaget ertestuing:

Tips: Lag gjerne en stor porsjon ertestuing som fryses ned i beger. Den er akkurat like god når du varmer den opp.

Boknafisk fra Kamøyvær
En sommerlig glede er å diske opp en god boknafisk middag.

(4 prosjoner)

4 dl tørkede grønne erter

1 ss smør

1 ts salt

1 ts sukker

1 ts eddik, 7 %

  1. Bløtlegg ertene i rikelig vann over natten.
  2. Kok i rikelig med vann, etter anvisning på pakken, i ca 1 ½  – 2 timer. Tilsett mer vann hvis du trenger men pass på at det ikke er for mye vann i ertene når de er ferdig kokte.
  3. Tilsett smør, salt, sukker og eddik.
  4. Blir erterstuingen for tykk kan du spe med mere vann.

Linker

Nordkapp Senterparti på Facebook.
Sjekk ut når det kommer flere oppskrifter her.
Send inn ditt bidrag til lokal mat via dette skjemaet.

%d bloggere liker dette: