Nordkapp senterparti

I Honningsvåg har vi en aktiv hundeklubb som møtes fast hver uke til trening og sosiale turer i sentrum og ellers rundt på øya. Vi har også veldig mange aktive innbyggere som trimmer og tar seg en hverdagstur i løpet av uken. Den mest populære trimløypa vi har og hvor de fleste ferdes er veien fra Nordvågen til Nordmanset.

Noe man ofte ser og opplever på denne strekningen er skitposer og hundeskit liggende igjen på veien etter hundeeiere som ikke helt vet å ta opp etter sin hund eller som rett og slett ikke vet hvor de skal bli kvitt skitposen sin.

Honningsvåg kan bli som Tromsø By «en drittfri «kommune ved hjelp av miljøbevisste lokal politikere og Nordkapp kommune med på laget.

Senterpartiet vil gjennom å skape et felles prosjekt med de andre lokale politiske parti gjøre Honningsvågs innbyggere miljøbevisste og engasjerte deltakere til en drittfri trimløype fra Nordvågen til Nordmanset.

Ved å få satt opp søppelbokser strategisk på den mest populære trimmeløypa først får hundeeiere muligheten til å hive drittposen sin på mange tilgjengelige plasser istedenfor å la dritten ligge igjen, eller i verstefall hundeposen som faktisk ikke er kompostvennlig.

Positiv forsterkning gjennom egne bæsj kampanjer i Honningsvåg kan bli veldig artig og engasjerende for alle innbyggere og hundeeiere. Tromsø kommune har laget egne små sprelske filmsnutter som virkelig får humoren frem samtidig som de appellerer til hundeeiere om å ta dritten opp etter sin hund. Kjent skuespiller som ble brukt her var Finn Arve Sørbø fra barne- tv «hvem er det som har bæsja».

Søppelboksene vil koste en del å kjøpe inn og få satt opp. Det vil også koste å få tømt dem, men her kan man engasjere flere aktører. Lag og foreninger kan få muligheten til å søke på støtte til dette arbeidet. Boksene trenger ikke tømmes mere enn 2 ganger i måneden. Det bør settes av et beløp av politikerne til dette prosjektet, slik at frivillige aktører kan søke på dette. Nordkapp kommune bør også legge inn midler for å drifte disse artige/ positive drittfritt kampanjene som alle innbyggere kan være med på. I Tromsø kommune ble det delt ut Flax-lodd til hundeeiere som ble sett ta opp etter hunden sin. Hundeeiere som hadde bæsjeposer med seg på tur. Hundeeiere som tok bilde av seg og sin hund med bæsjposen i hånden og sendt inn til en egen #tag side kommunen hadde laget.

Veldig mye positiv fokus på det å være en miljøbevisst innbygger og hundeeier.

Nordkapp kommune kan med dette positive tiltaket være med på noe nytt og annerledes, og alle politiske parti bør kunne samle seg om dette felles prosjekt i 2021.

Kristin Olsen

Varamedlem
Nordkapp Senterpartiet

%d bloggere liker dette: