Nordkapp senterparti

Ett år som politiker i Nordkapp kommune.

T Helgesen
Torgrim Helgesen

Av kommunestyremedlem Torgrim Helgesen (Sp)

Jeg var ny listekandidat for et år siden når Senterpartiet ble en av vinnerne av kommunevalget i Nordkapp med 29,7 % av stemmene. Da var jeg ukjent med lokalpolitikk.

Jeg var stolt og ydmyk da jeg tok plass i kommunestyre med vissheten om at 529 stemmer støtter Senterpartiet sine politiske løsninger.

Det har mildt sagt vært en pang start, og læringskurven har vært bratt. Mye var jeg ikke forberedt på, slik som for eksempel teaterforestillingene enkelte representanter fremviser fra talerstolen.

Jeg var heller ikke forberedt på at om en dyktig lokalpolitiker gjør en god jobb, så startes det sverte kampanjer og Facebook koker over. Er det slik å være lokalpolitiker? Er det sånn vi skal ha det?

I skolen blir mobbera gjort tiltak mot. På Facebook kan dem fremstilles som helter.

Mitt mål og ønske er enkelt. Det er å gjøre en god jobb for dem som stemte på meg og Senterpartiet.

I alle valg er det vinnere og tapere. Jeg er stemt inn og er i posisjon. La oss sammen konsentrere oss om alt arbeidet som må til for at kommunen skal få enda mer vind i seilene. Det trengs både samarbeid og arbeidsro.

For meg er god politikk å kunne diskutere saker og deretter gjøre de beste valgene for lokalsamfunnet i henhold til parti program, og befolkningens behov. Det er lite konstruktivt å starte sverte- kampanjer og finne små utdrag av ei saksliste eller en ti sekunders video snutt fra Kommune tv og starte negativt fokus for å sverte noen. Det snakkes masse om bolyst. Er det å være negativ offentlig mot naboen bolyst? Vi skaper vårt nabolag sjøl!  

Jeg har også gleden av å sitte i fylkesstyret til Finnmark Sp, og der er det skikkelig gøy og utfordrende politiske diskusjoner, akkurat slik som politikk skal være.

Jeg ser frem til de neste årene i kommunestyret, og jeg er en stolt lokal politiker. som er valgt for å representere befolkningen. Litt mer erfaren, og enda mer sikker på at Nordkapp trenger Senterpartiet sin politikk. En stor høsthilsen fra en engasjert innbygger i Nordkapp kommune og en stolt kommunestyrerepresentant.

%d bloggere liker dette: