Nordkapp senterparti

Fred Magnes Elghakk

Fred Magnes Elghakk
La gjerne dobbel porsjon da det smaker minst like godt ved oppvarming.

4 porsjoner

500-600 gram kvernet elgkjøtt. (Man kan også bruke kjøttdeig av rein eller okse)
1 løk
5-6 poteter
2 gulrøtter
1 teskje tørket timian
1-2 tørkede laurbærblad (kan sløyfes)
1 teskje salt
1/2 teskje pepper
5-6 dl kjøttkraft (bruk gjerne buljongterninger)

Krydre etter smak. (Jeg bruker å ha i litt viltkrydder og/eller gastromat)

-Brun kjøttdeigen, ha i timian mens du steker den.
-stek løken gyllen
-kutt opp potet og gulrot i terninger
-ha alt i en kasserolle og fyll opp med kjøttkraft
-tilsett salt, pepper og krydder etter smak
-legg oppi laurbærblad

Brun kjøttdeig

La dette koke til grønnsakene blir møre.

Serveres med flatbrød eller rundstykker og evt litt rørte tyttebær.

La gjerne dobbel porsjon da det smaker minst like godt ved oppvarming

Vel bekomme

🍀
%d bloggere liker dette: