Nordkapp senterparti

Pressemelding fra Nordkapp Senterparti 30.01.2019

Ingen skam å snu!

Arbeiderpartiet har nå vedtatt at de skal legge frem et forslag om at Skårungen Barnehage skal opprettholdes. Vi i NK Senterparti synes dette er gledelig lesning fordi vi nå endelig kan være enstemmig i kommunestyre i at vi trenger sentrumsbarnehagen.

Opposisjonen

Sentrumsbarnehagen er viktig for at det skal være mulig å bo i Honningsvåg

Opposisjonen var i mindretall da de prøvde å berge barnehagen før jul, da NK Arbeiderparti stemte for at den skulle legges ned fra sommeren. Det var vondt for oss å få beskjeden om at det ikke lengere skulle være en sentrumsbarnehage.

Sentrumsbarnehagen er viktig for at det skal være mulig å bo i Honningsvåg uten å eie bil, fordi det er for vanskelig å ta buss til Seppoladalen med barnehagebarna. Hvis alle i Honningsvåg må eie bil for å bo her, vil det bli store problemer med parkering i sentrum.

Vi var også bekymret for at hvis man kvitter seg med skårungen barnehage, vil man fjerne all overkapasitet, slik at det vil være helt umulig å ta inn flere barnehagebarn i fremtiden.

Om NK Arbeiderparti ikke blir å fremme dette, så vil opposisjonen fremme dette som en egen sak for kommunestyret. De 3 opposisjonspartiene var enig før jul om at vi måtte bevare sentrumsbarnehagen, og nå når de har flertall uavhengig av Arbeiderpartiet, og vi kan få et vedtak i kommunestyret om å bevare barnehagen.

Uansett er dette en gledelig sak, der vi kan si at alle vil bevare sentrumsbarnehagen, også AP når de fikk tenkt seg om.

Fra NK Arbeiderparti’s FB side:
På styremøte 17.januar ble saken om Skårungen Barnehage behandlet. Enstemmig styrevedtak for å be rådmannen sette saken opp til ny behandling i kommunestyre, i førstkommende møte. Arbeiderpartiet styre ønsker å oppreholde barnehagen, og finne inndekning!
Gruppeleder har fått bekrefter at saken blir satt opp i februar.

Honningsvåg sentrum
Honningsvåg sentrum
%d bloggere liker dette: