Nordkapp senterparti
Sommerhilsen

Sommerhilsen fra Varaordføreren

Økt turisme i kommunen er kjærkommet for mange næringsaktører og hvis vi klarer å få litt trøkk på slutten av sommeren, kan vi klare å sikre mange arbeidsplasser og bedrifter.  Samtidig som vi ønsker at folk skal komme hit til vår kommune, må vi være forsiktig, økt turisme gjør også dessverre at det er økt fare for at det kan komme smitte til kommunen vår. Ta forhåndsregler, vær nøye med vask av hendene og skjerm de som er i risikogruppen så godt dere klarer. Nå er det helt greit å gå litt omvei når man kommer i nærheten av folk, og det er greit å la de eldre og de man merker at de ønsker å skjerme seg, få litt plass. Vær høflig og omtenksom.

Det er på mange måter litt godt å se at det er litt liv og røre i samfunnet vårt, vi er jo vant til aktivitet. I Nordkapp kommune er vi blitt vant til at det er turister overalt, spesielt nå om sommeren. Det er blitt en del av sjarmen med å bo hær, og når pandemien hadde stengt ned samfunnet, så ble det liksom altfor stille og tomt.

Vi nordkappværinga er utrolig stolt over at så mange mennesker ønsker å besøke vår kommune, og tilbringe ferien sin hær hos oss. Utrolig mange mennesker blir overveldet over opplevelsene de får, og jeg har selv sett at personer triller tårer bare av den følelsen som de mektige elementene hær ute gir oss. Endeløst hav med en horisont som kan ta pusten fra deg. Midnattssol som lager fantastisk lys, mektige fjell, og fjellformasjoner som får deg til å lure på om ting virkelig er bare en tilfeldighet. Og når det blåser kraftig i den råe og nakne naturen hær ute, og sjøen bryt innover fjorden og slår seg høyt til værs mot værslitte svaberg, kjenne man følelsen av hvor liten man blir av de mektige elementene, og denne følelsen er verdt å oppleve for en turist fra en by fra en annen kant av landet.

Også menneskene hær ute er helt fantastiske, og i mange tilfeller er også vi en del av attraksjonene ved å komme til kysten. Ekte, åpne og hjelpsomme mennesker som både kan og vil snakke om følelser, og vi deler gjerne både glade og triste historier til de som ønsker det. Det er mennesker som slenger frem en kaffekopp, en brødskive eller et kakestykke når noen stikker innom. Mennesker som snakker med hvem som helst fordi de har løst til det. Vi er utrolig stolt over hvem vi er og våres kystkultur, der vi både er frittalende og raus på samme tid. Vi er liksom en del av elementene hær ute, vi passer godt inn på Magerøya.

Så kjære alle sammen, kos dere masse i ferien. Enten dere er hjemme, er dratt bort eller er på ferie i vår paradis. Nyt ferien, ta korona-hensyn og vær fantastisk 😊

Sommerhilsen
Tor Mikkola

Tor Mikkola
Varaordførarn

Relaterte linker

%d bloggere liker dette: