Nordkapp senterparti

Søppeldunker og benker

Mange ønsker søppeldunker og sittebenker

Mange har tatt kontakt med meg angående søppeldunker og benker rundt i kommunen. Det er både turgåere hunde-luftere og personer som er opptatt av natur og miljø.

Tor Mikkola

Jeg synes det er et flott initiativ å få på plass både benker og søppeldunker i områder der det ferdes mye folk, og tenker det er et viktig arbeid å starte med.
Det ene er at det koster en del penger å få satt ut dunker og benker, men det koster også penger å håndtere søppelet. Dette må vi finne løsning på.

Hundeavføring

Noe av det som ofte er et problem når vi lufter hunden, er å finne plass til posen med hundeavføring. Det er ikke alltid populært å slenge det i søppelbøtta til en av naboene og det er ikke alltid like morsomt å ha det i lomma.  Mange legger igjen posen ved veien for å ta den når de går tilbake, og av og til hender det at noen finner en annen vei tilbake, eller glemmer posen. Mange lar det bare stå til og lar hunden legge igjen godsakene ved siden av veien, fordi de ikke gidder å bære med seg en varm pose med godlukt.

Og så er det spørsmålet om at det gjør noe om posen med avføring er sort, om den kan slenges o søppeldunken direkte slenges i søppeldunken direkte.

Det er greit å hive hundeavføringsposen i søppeldunken

Jeg jobber nå med å kartlegge hvor det trenges søppeldunker i kommunen slik at man unngår store mengder hundeavføring og annet søppel i populære turområder, og jeg ønsker innspill fra turlag, turgåere og andre på hvordan vi best løser det.

Det ene jeg ser som kan være en løsning er å tilby alle som har søppeldunk utenfor huset sitt, et klistremerke der det står at man kan kaste hundeavføringen der. Jeg har vært i kontakt med FIMIL som håndterer husholdningsavfall i kommunen og de mener det ikke er et problem at man kaster sorte poser med hundeavføring i søppeldunken og at en slik løsning vil være helt grei for deres del.

Kanskje kommunen i samarbeid med FIMIL kan oppfordre alle å klistre en spesiell lapp på dunken, slik at de som lufter hunden vet at det er greit å kaste posen i disse dunkene. Med dette kan de som vil, være med på å holde området de bor i ren for avføring.

Benker for «kropp og sjel»

Ellers er det flott å kunne få ut benker på de mest trafikkerte turområdene. Det handler om å innvitere folk ut å kose seg. Det å ta seg en tur med en liten matpakke og kaffekanne, sette seg på en benk og bare nyte livet, er godt for både kropp og sjel. Jeg ønsker innspill på slike plasser, der det er godt for sjela å sitte å ta en kopp kaffe.

Alle forslag jeg får inn vil jeg prøve å forme til et eget forslag som jeg sender til administrasjonen. Der må kostnadene rundt dette utredes og så må saken opp for politikere for å se om vi finner penger til dette. Jeg håper vi skal klare å gjøre det lettere og koseligere å ferdes rundt i kommunen.

Varaordfører
Tor Mikkola

%d bloggere liker dette: